အလည်လာရောက်သောမိတ်ဆွေများ အားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်။နောက်လည်းဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ၊ စာပေများ၊ နည်းပညာများ ၊ဆော့ဝဲလ်များ၊ ကိုလည်းလေ့လာနိုင်သလို Facebook Page ကိုလည်း Like မလုပ်ရသေးရင် Like လုပ်ထားပေးပါဦးနော်Blogger Tips and Tricks
Home » » ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ရွိသူမ်ားအတြက္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ စားသုံးရန္ ………

ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ရွိသူမ်ားအတြက္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ စားသုံးရန္ ………

Written By MyanmarChnnel@ on Monday, December 9, 2013 | 1:21 AM

*အုပ္စု ( ၁ ) လုံးဝေရွာင္ရမည့္ အစားအစာမ်ား ။

သႀကားႏွင့္ သႀကားပါဝင္ေသာ အစားအေသာက္မ်ား အားလုံးကုိ လုံးဝ (လုံးဝ)ေရွာင္ရပါမည္။
သႀကား၊ ဂလူးကုိ ့စ္၊ ႀကံသကာ၊ ထန္းလ်က္၊ ယိုအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ ခ်ဳိခ်ဥ္၊ ေခ်ာကလက္၊ အုိက္စ္ ကရင္၊ လမုန္ ့၊ ထုိးမုန္ ့၊ မလုိင္မုန္ ့ ၊ အေဖ်ာ္ယမကာ အမ်ဳိးမ်ဳိး ၊ စည္သြပ္အမ်ိဳးမ်ဳိး

*အုပ္စု ( ၂ ) ႀကဳက္သေလာက္ စားသုံးႏုိင္ေသာ အစားအစာမ်ား ။
ဤ အစားအေသာက္မ်ားကုိ မိမိႏွစ္သက္ပါက စိတ္တုိင္းက် စားသုံးႏုိင္သည့္အၿပင္ ဗုိက္ဝေအာင္လည္း စားႏုိင္ပါသည္ ။

(၁) စိမ္းစုိေသာ ဟင္းရြက္ အမ်ဳိးမ်ဳိး ။
ဗူးရြက္ ၊ ကန္စြန္းရြက္ ၊ မန္က်ည္းရြက္ ၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ၊ ဆူးပုတ္ရြက္ ၊ ၿမင္းခြါရြက္ ၊ ေဂၚဖီထုပ္ ၊ ေဂၚဖီပြင့္ ၊ ပန္းမုံလာ ၊ ကုိက္လန္ရြက္ ၊ မုန္ညွင္းရြက္ မ်ား ။

(၂ ) မခ်ဳိေသာ အသီးအၿမစ္မ်ား ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သံပုရာသီး၊ ေရွာက္သီး၊ ဆီးၿဖဴသီး၊ မွ်စ္၊ မုန္လာဥၿဖဴ၊ ဗူးသီး၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ခရမ္းသီး၊ ကင္းပုံသီး၊ ခဝဲသီ ၊ ရုံးပတီသီး၊ ေဂြးခ်ဳိသီး၊ သလဲသီး ။

( ၃ ) သား / ငါး မ်ား ။
ႀကက္ ၊ ဘဲ ၊ ဆိတ္ ၊ အမဲ ၊ ဝက္ ၊ ငါး ၊ ပုဇြန္ ၊ ႀကက္ဥ ၊ ငုံးဥ ။

( ၄ ) ေကာ္ဖီ / လက္ဖက္ရည္ ။
သႀကား ၊ ႏုိ ့ဆီ ၊ ႏုိ ့မွွဳန္ ့ မသုံးရ ။ ဆက္ကရင္ ႏွင့္ အၿခားအခ်ဳိတုမ်ား သုံးႏုိင္ပါသည္ ။ နုိ႔ကုိလည္း အသင့္အတင့္ သုံးႏုိင္ပါသည္ ။


*အုပ္စု ( ၃ ) သင့္တင့္ေသာ အတုိင္းအတာထိသာ စားသင့္ေသာ အစားအစာမ်ား ။

ဤအစားအေသာက္မ်ားသည္ ကစီဓါတ္အမ်ားဆုံး ပါရွိပါသည္ ။မိမိႏွင့္ သင့္ေတာ္ေသာ တစ္ေန ့အတြက္ ကစီဓါတ္ ယူနစ္ ပမာဏကုိ ဆရာဝန္ႏွင့္ တုိင္ပင္ရန္ လုိအပ္ပါသည္ ။ ( မိမိၿဖစ္ေနေသာ အေၿခအေနအလုံးစုံသိေသာၿမင္ေသာ ဆရာဝန္မ်ားကုိ ေၿပာႀကားၿခင္းၿဖင့္ အကုူအညီယူပါ )

(၁) ဆန္ႏွင့္ၿပဳလုပ္ေသာ အစားအစာမ်ား -
ထမင္း ၊ ဆန္ၿပဳတ္ ၊ မုန္ ့တီ ၊ မုန္ ့ဟင္းခါး ၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ၊ ေကာက္ညွင္း ။

(၂ ) ဂ်ဳံ ႏွင့္ၿပဳ ့လုပ္ထားေသာ အစားအစာမ်ား -
ေခါက္ဆြဲ ၊ ေပါင္မုန္ ့ ၊ နံၿပား ၊ ဂ်ပါတီ ၊ ပူတီ ၊ ဘီစကစ္ ၊ အီႀကာေကြး ၊ ထပ္တရာ ၊ ပလာတာ ၊ စမူဆာ ၊ ေပါက္စီ ။

( ၃ ) ကစီဓါတ္မ်ားေသာ အသီးႏွင့္ဥမ်ား -
အားလူး ၊ ေရႊဖရုံ ၊ ကန္စြန္းဥ ၊ ပိန္းဥ ၊ ခါႀကက္ဥ ၊ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး ၊ နာနတ္သီး ၊ လိေမၼာ္သီး ၊ သရက္သီး ၊ဌက္ေပ်ာသီး ၊ ပိႏၷဲသီး ၊ မာလကာသီး ၊ ႀသဇာသီး ၊ ဒူးရင္သီး ၊ စိမ္းစားဥ ။



Mg Mandalay
(က်န္းမာေရးအတြက္ သိသင့္သည္မ်ားစုစည္းထားမႈမွ ျပန္လည္ကူးယူမွ်ေ၀ပါသည္။)

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

မန်ဘာဝင်ရန်

သိတာလေးတွေပြန်ဖြေပေးပါမယ်။Blogger Tips and Tricks

AD

နောက်ဆုံးတင်ခဲ့သော ပို့စ်များ
အလည်လာရောက်သော မိတ်ဆွေများ အားလုံးကို ကျေးဇူး အထူးတင်ပါတယ်နော်။ နောက်လည်း ဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ ၊ စာပေများ ၊ နည်းပညာများ ၊ ဆော့ဝဲလ်များ ၊ဖျော်ဖြေရေးများ စတာတွေကို အချိန်နဲ့တပြေးညီ ဖော်ပြပေးနေတဲ့ ကျွန်တော့် Page မွာ Like မလုပ်ရသေးသော သူငယ်ချင်းများကလည်း Like လုပ်ပေးခဲ့ကြပါဦးနော်

တစ်ပတ်အတွင်းအကောင်းဆုံးပို့စ်များ

လေ့လာစရာဆိုဒ်လေးများ

 
Support : အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်မှ ကြိုဆိုပါတယ်
Copyright © 2013. (အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်) - အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်- ဆုလေးနွယ်

Proudly powered by ဆုလေးနွယ်