ပူစပ္ေသာ ဟင္းလ်ာမ်ားထဲတြင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတုျဒပ္ေပါင္း တစ္မ်ဳိးသည္
အူမႀကီးကင္ဆာ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ
ေတြ႕ရွိရသည္။ ေလ့လာသူတို႔က မ်ဳိး႐ိုးအရ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္းထဲတြင္
အက်ိတ္မ်ားစြာ ရွိေနေသာ ႂကြက္မ်ားကို င႐ုတ္သီး ေကၽြးခဲ့ရာ င႐ုတ္သီးထဲ တြင္ ပါသည့္
ကပ္ဆိုက္စင္ဓာတ္သည္ အူလမ္းေၾကာင္း နံရံရွိ ဆဲလ္မ်ားထဲတြင္ နာက်င္မႈလက္ခံရာ
စင္တာ ကို လႈံ႔ေဆာ္ေပးကာ အူမႀကီးႏွင့္ အစာေဟာင္းအိမ္ အက်ိတ္မ်ား
ႀကီးထြားႏႈန္း အႏၲရာယ္ ကို ေလ်ာ့ က်ေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။
အဆိုပါ ကုထံုးသည္ ႂကြက္မ်ား၏ ဘဝသက္တမ္းကို ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ ပိုရွည္ေစေၾကာင္းႏွင့္ ေရာင္ရမ္း မႈက်ေဆး Celecoxib ႏွင့္ တြဲေပးပါက ပိုမိုထိေရာက္မႈ ရွိေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္တို႔က ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။
အဆိုပါ ကုထံုးသည္ ႂကြက္မ်ား၏ ဘဝသက္တမ္းကို ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ ပိုရွည္ေစေၾကာင္းႏွင့္ ေရာင္ရမ္း မႈက်ေဆး Celecoxib ႏွင့္ တြဲေပးပါက ပိုမိုထိေရာက္မႈ ရွိေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္တို႔က ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။
အူမႀကီးကင္ဆာသည္ ယူေကတြင္ တတိယ အျဖစ္မ်ားဆံုး ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ၿပီး ႏွစ္ စဥ္ ေရာဂါ အသစ္ျဖစ္ သူမွာ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ေလးေသာင္းတစ္ေထာင္ခန္႔ ရွိေၾကာင္း ဆရာဝန္ တို႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ၾက သည္။ ေလ့လာ မႈအရ အူမႀကီးႏွင့္ အစာေဟာင္းအိမ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခမ်ားသည့္ လူနာမ်ားတြင္ အက်ိတ္ႀကီးထြားမႈကို ဟန္႔တားႏိုင္ရန္ သူတို႔စားေသာ အစာထဲတြင္ ကပ္ဆိုက္စင္ဓာတ္ကို ထည့္သြင္း ေပးသင့္ေၾကာင္း သိရသည္။ လတ္တေလာတြင္ ကပ္ဆိုက္စင္ဓာတ္ကို လိမ္းေဆးမ်ားထဲတြင္ အကိုက္အခဲ ေပ်ာက္ေဆးအျဖစ္ သံုးခဲ့ရာ နာက်င္မႈ ခံစားရသည့္ ကာလကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သိရွိခဲ့ၿပီး ျဖစ္သည္။
http://
ဇြန္ခိုင္ဦး (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
0 comments:
Post a Comment