ခံတြင္းနံ႕ဆိုးျခင္းဟာ လူအမ်ားနဲ႔ ဆက္ဆံရတဲ့အခါမွာ ကိုယ့္ေဘးနားက လူေတြကို
အေႏွာင့္အယွက္ အေပးဆံုး အခ်က္ပါပဲ။ ခံတြင္းနံ႔ဆိုး မထြက္ေအာင္
ဘယ္လိုဂရုစိုက္သင့္သလဲ ဆုိတဲ့ အခ်က္ေလးေတြ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
သင့္သြားကို အဓိကထားဂရုစိုက္ပါ
ပထမဆုံးနဲ႔ အလြယ္ကူဆုံးနည္းက ပါးစပ္ကို အထူးဂရုစိုက္ေပးပို႔ပါ။ သြားပိုးေပါက္ေတြ၊ သြားပ်က္စီးျခင္း နဲ႔ သြားဖုံးေပၚက ေရာဂါပိုးမႊားေတြဟာ မသိမသာ အနံ႔အသက္ကို ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္ပါတယ္။ သြားေတြနဲ႔ သြားဖုံးၾကားက ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြကို ဖယ္ရွားဖို႔ တစ္ေန႔ ႏွစ္ၾကိိမ္ သြားတိုက္ေပးဖို႔နဲ႔ အနည္းဆုံး တစ္ရက္ တစ္ခါေလာက္ သြားသန္႔ရွင္းေရးလုပ္ၿပီး အညစ္အေၾကးေတြကို ဖယ္ရွားေပးသင့္ ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး သြားဆရာ၀န္ဆီ တစ္ႏွစ္ ႏွစ္ၾကိမ္ စစ္ေဆးျပီး သန္႔ရွင္းေရးလုပ္ေပးဖို႔လည္
သင့္လွ်ာကို သန္႔ရွင္းေအာင္ထားပါ
လွ်ာရဲ့အရင္းေနရာဟာ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားပိုးမြားမ်ား ေပါက္ပြားရာေနရာနဲ႔ အနံ႔အသက္ ဆုိးေတြ ထြက္ေစတဲ့ေနရာ တစ္ေနရာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အမ်ားစုက သြားတိုက္တဲ့အခါ အေရးပါတဲ့ အဲဒီေနရာကို လစ္လ်ဴရႈ တတ္ၾကတယ္။
အခ်ဳိဓာတ္ကို ေရွာင္ပါ
အရြက္စိမ္းနဲ႔ ဂ်မ္(ပီေက)စားေပးျခင္းျဖင့္
အာေခါင္ကို စိုစြတ္ေနေအာင္ထားပါ
တံေတြးမွာ ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြကို ေသေစတဲ့ အဓိကမရိွမျဖစ္ အင္ဇိုင္းေတြပါ၀င္တာေၾကာင့္
အနားယူလက္ဖက္ရည္ေသာက္ဖို႔အခ
ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္ျခင္းသည္ လည္း အနံ႔ဆိုးေတြကို ေပ်ာက္ကင္းေစဖုိ႔အေထာက္အကူျ ဖစ္ေစပါတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ေတြမွာပါတဲ့ chemical ဓာတ္ေတြဟာ ဘက္တီးရီးယားေတြေၾကာင့္ထြက္ တဲ့အနံ႔ဆိုးေတြအပါအ၀င္ ၎ဘက္တီးရီးယားပိုးမြားေတြရဲ ့ ၾကီးထြားမႈကို အဟန္႔အတားျဖစ္ေစပါတယ္။
ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္အသုံးျပ ဳျခင္း
အိႏၵိယအစားအစာေတြမွာ ေတြ႔ႏိုင္တဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မွာ ဘက္တီးရီးယားပိုးကို ခုခံႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ပါရိွတယ္လို႔ သိရိွရျပီး ပါစပ္းအနံ႔အသက္ကင္းစင္ေအာင္ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ အသုံးျပဳခဲ့တယ္လို႔ သိရိွရပါတယ္။ ဖာလာပင္ဟာ ဘီးတီးရီးယားပိုးမြားေတြကို ေသေစျပီး ျပင္းထန္တဲ့ အန႔ံသက္ဆိုးေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစတဲ့ စီႏိုလီ တစ္မ်ဳိးပါ၀င္ပါတယ္။
ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္အသုံးျပ
အိႏၵိယအစားအစာေတြမွာ ေတြ႔ႏိုင္တဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မွာ ဘက္တီးရီးယားပိုးကို ခုခံႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ပါရိွတယ္လို႔ သိရိွရျပီး ပါစပ္းအနံ႔အသက္ကင္းစင္ေအာင္
http://
Source: womenshealthmag
Trend Myanmar
0 comments:
Post a Comment