အလည်လာရောက်သောမိတ်ဆွေများ အားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်။နောက်လည်းဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ၊ စာပေများ၊ နည်းပညာများ ၊ဆော့ဝဲလ်များ၊ ကိုလည်းလေ့လာနိုင်သလို Facebook Page ကိုလည်း Like မလုပ်ရသေးရင် Like လုပ်ထားပေးပါဦးနော်Blogger Tips and Tricks
Home » » ေသြးတုိးေရာဂါအတြက္

ေသြးတုိးေရာဂါအတြက္

Written By MyanmarChnnel@ on Wednesday, October 9, 2013 | 7:55 AM

ေသြးတိုးေရာဂါဆုိတာ အသံတိတ္ လူသတ္သမားပါ။ ေသြးတုိးေရာဂါကို ကာကြယ္ဖုိ႔ သင့္ခႏၶာကုိယ္တြင္း ေသြး
ဖိအားကို ပံုမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းထားႏုိင္ဖုိ႔ လိုပါတယ္။
(၁) လိေမၼာ္သီး
လိေမၼာ္သီးမွာ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး ဗီတာမင္စီက ေသြးဖိအားျမင့္တက္မႈ မရွိေအာင္ ထိန္းသိမ္းေပးပါတ
ယ္။ လိေမၼာ္သီးကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ပါက ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာရရွိၿပီး အသီးအတုိင္းစားပါက အမွ်င္ဓာတ္ကုိပါ
ရရွိႏိုင္ပါတယ္။



အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
ဗီတာမင္စီကုိ လိေမၼာ္သီးအျပင္ မာလကာသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ ဂရိတ္ဖ႐ုသီး၊ ကီဝီသီး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ခရမ္းခ်
ဥ္သီးနဲ႔ င႐ုတ္သီး စတာေတြကေနလည္း ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
(၂) အဆီထုတ္ထားေသာ ႏြားႏုိ႔
အဆီထုတ္ထားတဲ့ ႏြားႏုိ႔ေသာက္သံုးတာက သင့္အ႐ိုးေတြ သန္မာေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ႏြားႏုိ႔မွာ ကယ္လ္စီယ
မ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးဖိအားကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
အေစ့အဆန္ေတြ၊ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး ပါဝင္တဲ့ ေပါင္မုန္႔၊ ကယ္လ္စီယမ္ ျဖည့္စြက္ထားတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေတြကေန
လည္း ကယ္လ္စီယမ္ကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
(၃) ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာသီး စားသံုးတာက ေသြးဖိအားကို အမွန္တကယ္ ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္
နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ႂကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာေတြက ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့နည္း
ေစၿပီး ပံုမွန္ေသြးဖိအားျဖစ္ေအာင္ ထိန္းေပးပါတယ္။
အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ တ႐ုတ္ဆီးသီးနဲ႔ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးကေနလည္း ပိုတက္စီယမ္ကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
(၄) ကန္စြန္းဥ
ကန္စြန္းဥမွာ ပိုတက္စီယမ္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္က ခႏၶာကိုယ္တြင္း ပိုလွ်ံေနတဲ့ ဆုိဒီယမ္ေတြကို ေ
က်ာက္ကပ္ကေန စြန္႔ထုတ္ဖုိ႔ အားေပးပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ ဆိုဒီယမ္ေတြကို ဖယ္ရွားလိုက္ၿပီး
ေသြးဖိအားကို ထိန္းညႇိေပးပါတယ္။ အခြံမႏႊာဘဲ စားေပးပါက အမွ်င္ဓာတ္ပါ ပိုမိုရရွိေစပါတယ္။
အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
မုန္လာဥ၊ ပဲျဖဴေလး၊ အဆီထုတ္ထားတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေတြကေန ပိုတက္စီယမ္ကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
(၅) ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား
ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ဟင္းလ်ာေတြကုိ စားခ်င့္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ အေမႊးအႀကိဳင္ ခတ္တတ္ၾကပါတယ္။ ဟင္းခတ္အေ
မႊးအႀကိဳင္ေတြ ထည့္ခ်က္ၿပီး စားသံုးတာက ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ရွလကာရည္၊ ေရွာက္ရည္ေတြဟာလည္း ေသြးဖိအား က်ဆင္းေစဖုိ႔ ကူညီေပးပါတ
ယ္။
(၆) ဆယ္လ္မြန္ငါး
ဆယ္လ္မြန္ငါးမွာ အိုမီဂါ-၃ အဆီပါဝင္ၿပီး ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့နည္းေစတာ၊ ေသြးတြင္းေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စ
ထေရာကို ျမင့္ေပးတာ၊ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတာ၊ ေသြးခဲျဖစ္ေပၚမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတာ
စတဲ့ စြမ္းအင္ေတြ ေပးစြမ္းၿပီး က်န္းမာေစဖုိ႔ အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ တစ္ပတ္ကို ဆယ္လ္မြန္ငါး ၃-၅ ေအာ
င္စေလာက္ စားသံုးသင့္ပါတယ္။
အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
ဆာဒင္းငါး၊ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ စတာေတြကေနလည္း အိုမီဂါ-၃ ကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
(၇) ေခ်ာကလက္အညိဳေရာင္
ေခ်ာကလက္မွာ စိတ္ခံစားမႈေကာင္းေစတဲ့ အရာေတြ ပါဝင္တဲ့အျပင္ ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ေလျဖတ္
ႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့ ဖေလဗိုႏြိဳက္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ အညိဳေရာင္ေခ်ာကလက္က ေသြးေၾကာနံရံေတြ
ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစၿပီး ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
အျခားမွ ရရွိႏုိင္သည္မ်ား
ကုိကိုး ပူပူတစ္ခြက္ကို သၾကားမထည့္ဘဲ ေသာက္သံုးပါကလည္း ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
Credit: ဇာျခည္ဝင္း(ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)/ Aye Chan Mon


Share this article :

0 comments:

Post a Comment

မန်ဘာဝင်ရန်

သိတာလေးတွေပြန်ဖြေပေးပါမယ်။Blogger Tips and Tricks

AD

နောက်ဆုံးတင်ခဲ့သော ပို့စ်များ
အလည်လာရောက်သော မိတ်ဆွေများ အားလုံးကို ကျေးဇူး အထူးတင်ပါတယ်နော်။ နောက်လည်း ဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ ၊ စာပေများ ၊ နည်းပညာများ ၊ ဆော့ဝဲလ်များ ၊ဖျော်ဖြေရေးများ စတာတွေကို အချိန်နဲ့တပြေးညီ ဖော်ပြပေးနေတဲ့ ကျွန်တော့် Page မွာ Like မလုပ်ရသေးသော သူငယ်ချင်းများကလည်း Like လုပ်ပေးခဲ့ကြပါဦးနော်

တစ်ပတ်အတွင်းအကောင်းဆုံးပို့စ်များ

လေ့လာစရာဆိုဒ်လေးများ

 
Support : အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်မှ ကြိုဆိုပါတယ်
Copyright © 2013. (အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်) - အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်- ဆုလေးနွယ်

Proudly powered by ဆုလေးနွယ်