အလည်လာရောက်သောမိတ်ဆွေများ အားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်။နောက်လည်းဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ၊ စာပေများ၊ နည်းပညာများ ၊ဆော့ဝဲလ်များ၊ ကိုလည်းလေ့လာနိုင်သလို Facebook Page ကိုလည်း Like မလုပ်ရသေးရင် Like လုပ်ထားပေးပါဦးနော်Blogger Tips and Tricks
Home » » ဆီးခ်ဳိသမားေတြ စားသင့္တဲ့အသီး ၁၀ မ်ဳိး

ဆီးခ်ဳိသမားေတြ စားသင့္တဲ့အသီး ၁၀ မ်ဳိး

Written By MyanmarChnnel@ on Sunday, August 10, 2014 | 8:35 PM



ဆီးခ်ဳိေ၀ဒနာရွင္ေတြအတြက္ က်န္းမာတဲ့ေန႔စဥ္ဘ၀ပိုင္ဆုိင္ဖို႔ စား ေသာက္မႈပုံစံ၊ ေလ့က်င့္ခန္း၊ အိပ္စက္မႈ၊ စိတ္ဖိစီးျခင္း နည္းပါးမႈ စတာ ေတြ လိုအပ္တဲ့အျပင္ ေသြးတြင္းဂလူးကို႔စ္အဆင့္ကို အေကာင္းဆုံးထိန္း ထားႏုိင္ဖို႔ကလည္း အထူးလိုအပ္လွပါတယ္။ သစ္သီးေတြဟာ ခ်ဳိတဲ့ သဘာ၀ရွိတာေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ရွင္ေတြ အသီးေရွာင္ရမယ္လို႔ မွတ္ယူထားၾကေပမယ့္ တခ်ဳိ႕ေသာ သစ္သီးေတြ က ေသြးတြင္းသၾကား ဓာတ္ကို ထိန္းထားေပးတဲ့ စြမ္းအင္ရွိတာေၾကာင့္ အက်ဳိးျဖစ္ေစတဲ့ အသီးေတြအေၾကာင္း မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ပန္းသီး

ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးနဲ႔ အရည္ရႊမ္းခ်ဳိျမတဲ့ ပန္းသီးမွာ ေပ်ာ္၀င္ႏုိင္စြမ္းရွိ တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိေတြ ပါ၀င္ ပါတယ္။

ခ်ယ္ရီသီး

ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိရွိပါတယ္။

အနက္ေရာင္သေျပသီး

ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္နဲ႔ပတ္သက္ၿပီး အေကာင္းဆုံး ထိန္းညႇိေပး ႏုိင္တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါကုသရာမွာ အသုံးမ်ားပါတယ္။

မာလကာသီး

ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္ဆီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္၀ၿပီး မာလကာသီး မွာပါတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြက ပုံမွန္ေသြးတြင္း သၾကားပမာဏရွိေအာင္ ထိန္းထားေပးႏုိင္ပါတယ္။

ဂရိပ္ဖ႐ု(ေရွာက္ခါးသီးႀကီး)

အေမရိကန္ဆီးခ်ဳိအဖဲြ႕အစည္းရဲ႕ စူပါသီးႏွံပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ခႏၶာ ကိုယ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ရရွိေအာင္ ကူညီေပးၿပီး ဆီးခ်ဳိမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တဲ့အျပင္ ဆီးခ်ဳိျဖစ္ရင္လည္း ေလ်ာ့ပါး သက္ သာေစႏုိင္ပါတယ္။

ေထာပတ္သီး

ေသြးတြင္းသၾကားပမာဏကို ထိန္းထားေပးၿပီး ဆီးခ်ဳိေ၀ဒနာရွင္ ေတြ ႏွလုံးေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္တာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။

စေတာ္ဘယ္ရီ

မလိုအပ္တဲ့ အဆီေတြကို ဖယ္ရွားေပးၿပီး ေသြးဖိအားပုံမွန္ျဖစ္ ေအာင္ ေသြးတြင္းသၾကားပုံမွန္ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ေပးပါတယ္။

လိေမၼာ္သီး

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈအႏၲရာယ္ ကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။ ေသြးတြင္း သၾကားပမာဏ ပုံမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းထားေပးႏုိင္ပါတယ္။

သစ္ေတာ္သီး

ဗီတာမင္ေအ၊ ဘီ၀မ္း၊ စီနဲ႔ အီး၊ အမွ်င္ဓာတ္ေတြေၾကာင့္ ေသြး တြင္းသၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးၿပီး ကိုလက္စထေရာက်ေစကာ ကိုယ္ခံ စြမ္းအားေကာင္းေစၿပီး အစာေခ်ဖ်က္မႈ ေကာင္းေစပါတယ္။

ကီ၀ီသီး

က်န္းမာေရးအတြက္ ဘက္စုံအက်ဳိးျပဳၿပီး ဗီတာမင္အစုံလည္း ပါ တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိသမားေတြ လက္စဲြ စားေပး သင့္ပါတယ္။

Ref: top10homeremedies


Share this article :

0 comments:

Post a Comment

မန်ဘာဝင်ရန်

သိတာလေးတွေပြန်ဖြေပေးပါမယ်။Blogger Tips and Tricks

AD

နောက်ဆုံးတင်ခဲ့သော ပို့စ်များ
အလည်လာရောက်သော မိတ်ဆွေများ အားလုံးကို ကျေးဇူး အထူးတင်ပါတယ်နော်။ နောက်လည်း ဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ ၊ စာပေများ ၊ နည်းပညာများ ၊ ဆော့ဝဲလ်များ ၊ဖျော်ဖြေရေးများ စတာတွေကို အချိန်နဲ့တပြေးညီ ဖော်ပြပေးနေတဲ့ ကျွန်တော့် Page မွာ Like မလုပ်ရသေးသော သူငယ်ချင်းများကလည်း Like လုပ်ပေးခဲ့ကြပါဦးနော်

တစ်ပတ်အတွင်းအကောင်းဆုံးပို့စ်များ

လေ့လာစရာဆိုဒ်လေးများ

 
Support : အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်မှ ကြိုဆိုပါတယ်
Copyright © 2013. (အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်) - အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်- ဆုလေးနွယ်

Proudly powered by ဆုလေးနွယ်