အလည်လာရောက်သောမိတ်ဆွေများ အားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်။နောက်လည်းဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ၊ စာပေများ၊ နည်းပညာများ ၊ဆော့ဝဲလ်များ၊ ကိုလည်းလေ့လာနိုင်သလို Facebook Page ကိုလည်း Like မလုပ်ရသေးရင် Like လုပ်ထားပေးပါဦးနော်Blogger Tips and Tricks
Home » » အခြံမာ အေစ့အဆန္တို႔၏ အာဟာရတန္ဖိုး

အခြံမာ အေစ့အဆန္တို႔၏ အာဟာရတန္ဖိုး

Written By MyanmarChnnel@ on Monday, October 28, 2013 | 8:28 PM

အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ စြမ္းအင္၊ ပ႐ိုတင္း၊ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္၊ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္တို႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ပါတယ္။ အရသာေကာင္းမြန္ၿပီး သယ္ေဆာင္ရ လြယ္ကူတဲ့ အခြံမာ အေစ့အဆန္ေတြကို အၾကာႀကီး သိမ္းထားလို႔လည္း ရပါတယ္။ အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ စြမ္းအင္နဲ႔ အာဟာရဓာတ္ အမ်ားအျပား ပါဝင္ပါတယ္။ မိုႏိုမျပည့္ဝဆီ ျဖစ္တဲ့ Oleic Acid နဲ႔ Palmitoleic Acid ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ျမင့္တက္ေစပါတယ္။ ေလ့လာမႈအရ မိုႏိုမျပည့္ဝဆီ 


ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ ေျမထဲပင္လယ္ေဒသ အစာေတြဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္တာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ အိုမီဂါ ၃ မရွိမျဖစ္ ဖက္တီးအက္စစ္ ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။ ေလ့လာမႈအရ ဒီပါဝင္ပစၥည္းေတြေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ကာ ေသြးတိုးတာ၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းတာ၊ ရင္သား၊ အူမႀကီးနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ႐ူမတြိဳက္ အဆစ္ေရာင္နာ၊ စိတ္ဓာတ္က်တာနဲ႔ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါတို႔လို ေရာဂါ ေဝဒနာေတြကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။

အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ ကာ႐ိုတင္း၊ ရက္စ္ဗာရထေရာ၊ လူတင္၊ ခရစ္ပတိုဇန္သင္းတို႔လို အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ နာ့ဗ္ေၾကာ ယိုယြင္းပ်က္စီးတာ၊ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါနဲ႔ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုး ကူးစက္မႈတို႔မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ ေျမပဲမွာပါတဲ့ ရက္စ္ဗာရထေရာဟာ ေသြးေၾကာထဲက ေမာ္လီက်ဴးျဖစ္စဥ္ကို ေျပာင္းလဲေစတဲ့ နည္းနဲ႔ ေလျဖတ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ ဗီတာမင္ဓာတ္ ပါဝင္တဲ့အျပင္ မဂၢနိစ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊မဂၢနီဆီယမ္၊ ဇင့္၊ ဖလို႐ိုက္နဲ႔ ဆီလီနီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။ မဂၢနိစ္ဟာ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ဟာ ဆဲလ္နဲ႔ ခႏၶာကိုယ္ အရည္ထဲမွာ အေရးပါတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ၿပီး ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းနဲ႔ ေသြးဖိအားကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။ ေၾကးနီဟာ ေသြးနီဥ ထုတ္လုပ္မႈအတြက္ အေရးပါၿပီး သံဓာတ္က ေသြးနီဥ ျဖစ္ေပၚဖို႔အတြက္ လိုအပ္ပါတယ္။ ဖလို႐ိုက္က အ႐ိုးနဲ႔ သြားေတြထဲမွာ ပါဝင္ပစၥည္းတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ၿပီး သြားပိုးစားေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ ဗီတာမင္အီး ပမာဏမ်ားမ်ား ပါဝင္တာေၾကာင့္ အေရျပားနဲ႔ ဆဲလ္အေျမႇးပါးေတြ တင္းရင္းေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးပါတယ္။ အခံြမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြမွာ ႐ိုင္ဘိုဖေလဘင္၊ ႏိုင္ယာစင္၊ သိုင္ယာမင္၊ ပန္တိုသီးနစ္အက္စစ္၊ ေဖာလိတ္ အစရွိတဲ့ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စု ပါဝင္တာေၾကာင့္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

ၾကယ္စင္
BY GOOD HEALTH

(က်န္းမာေရးစာတုိမ်ားစုစည္းထားမွဳမွ ျပန္လည္ကူးယူ တင္ျပပါသည္။



Share this article :

0 comments:

Post a Comment

မန်ဘာဝင်ရန်

သိတာလေးတွေပြန်ဖြေပေးပါမယ်။Blogger Tips and Tricks

AD

နောက်ဆုံးတင်ခဲ့သော ပို့စ်များ
အလည်လာရောက်သော မိတ်ဆွေများ အားလုံးကို ကျေးဇူး အထူးတင်ပါတယ်နော်။ နောက်လည်း ဝင်ရောက်လေ့လာနိုင်ပါတယ်။ သတင်းများ ၊ စာပေများ ၊ နည်းပညာများ ၊ ဆော့ဝဲလ်များ ၊ဖျော်ဖြေရေးများ စတာတွေကို အချိန်နဲ့တပြေးညီ ဖော်ပြပေးနေတဲ့ ကျွန်တော့် Page မွာ Like မလုပ်ရသေးသော သူငယ်ချင်းများကလည်း Like လုပ်ပေးခဲ့ကြပါဦးနော်

တစ်ပတ်အတွင်းအကောင်းဆုံးပို့စ်များ

လေ့လာစရာဆိုဒ်လေးများ

 
Support : အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်မှ ကြိုဆိုပါတယ်
Copyright © 2013. (အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်) - အလွမ်းများရဲ့ဆောင်ပုဒ်- ဆုလေးနွယ်

Proudly powered by ဆုလေးနွယ်