တမာရြက္သည္ ခါးေသာအရသာရိွ၏ ။ ေၾကညက္ေသာအခါ စပ္ဖ်ဥ္းဖ်ဥ္းရိွ၏။ ေလ ၊သည္းေျခ သလိပ္တုိ့ကုိ ပယ္တတ္၏ ။
၁။ တမာပြင့္ကုိ ရွဴရႈိက္လွ်င္ အမူးအေမာ္ေျပေစသည္။
၁။ တမာပြင့္ကုိ ရွဴရႈိက္လွ်င္ အမူးအေမာ္ေျပေစသည္။
၂။ တမာေစးကုိ အားေဆး ၊ အစာေၾကေဆးေဖာ္စပ္ရာတြင္ ထည့္သြင္းအသုံးျပဳသည္။
၃။ အသီးရဲ့ အဆီကုိ ယားယံေသာအနာမ်ားေပ်ာက္ကင္းရန္၄င္း ၊ သံခ်ေဆး
အျဖစ္၄င္းသုံးနုိင္သည္။
အျဖစ္၄င္းသုံးနုိင္သည္။
၄။ တမာေခါက္ကုိေသြးျပီး ဆားနွင့္ေသာက္ေသာ္ အဖ်ားေပ်ာက္၏ ။
၅။ တမာရြက္ကုိ ျပဳတ္ျပီ ေရခ်ိဳးက အယားအယံေပ်ာက္၏။
တမာရြက္ရည္ကုိ မ်က္စိ၌ ခပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မ်က္စိ ယားယံျခင္း ၊ ပူျခင္း ၊
မ်က္ရည္ပူက်ျခင္းေပ်ာက္၏။
တမာရြက္ကုိ ကြ်မ္းေအာင္ေလ်ာ္ အမႈန့္လုပ္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး
ေန့စဥ္ သြားတုိက္ေပးပါက သြားကုိက္ သြားနာေရာဂါကင္းေဝးျပီး သြားမ်ား
ကုိ ျဖဴစင္ခုိင္မာေစ၏။
တမာရြက္ရည္ကုိ မ်က္စိ၌ ခပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မ်က္စိ ယားယံျခင္း ၊ ပူျခင္း ၊
မ်က္ရည္ပူက်ျခင္းေပ်ာက္၏။
တမာရြက္ကုိ ကြ်မ္းေအာင္ေလ်ာ္ အမႈန့္လုပ္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး
ေန့စဥ္ သြားတုိက္ေပးပါက သြားကုိက္ သြားနာေရာဂါကင္းေဝးျပီး သြားမ်ား
ကုိ ျဖဴစင္ခုိင္မာေစ၏။
၆။ တမာသီးကုိ ေန့စဥ္စားေပးလွ်င္ ဆီးေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၇။ တမာ အရိုးတံကုိ သြားၾကားထုိးတံအျဖစ္ အသုံးျပဳျခင္းျဖင့္ သြားေရာဂါ
ကင္းစင္ေစ၏။
ကင္းစင္ေစ၏။
(က်န္းမာေရးအတြက္ အသံုး၀င္ေဆးျမီးတုိမ်ားမွ ျပန္လည္ကူးယူမွ်ေ၀ပါသည္။)
0 comments:
Post a Comment