ေသြးထဲတြင္ လုံေလာက္ေသာ ေသြးနီဥအေရအတြက္ မရွိျခင္းအျဖစ္ လူသိပိုမ်ားေသာ
သံဓာတ္ခ်ဳိ႕ တဲ့မႈေၾကာင့္ ကမၻာတစ္၀န္း အမ်ဳိးသမီးသန္းေပါင္းမ်ားစြာ
ေ၀ဒနာခံစားေနရေၾကာင္း ကြၽမ္းက်င္သူမ်ား က ေျပာသည္။
အာဟာရလုံေလာက္ျခင္းမရွိသျဖင့္ အလြန္ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း၊
စြမ္းအင္နည္းပါးျခင္းႏွင့္ အလုပ္ စြမ္းေဆာင္ရည္ နည္းပါးမႈတို႔ ျဖစ္ေစသည္။
ယင္းျပႆနာမ်ားကို ေျဖရွင္းရန္ သင္ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာ မ်ားတြင္
ေအာက္ပါအစားအစာမ်ား ထည့္သြင္းစားသုံးလုိက္ပါ။
ဆန္လုံးညိဳတြင္ပါ၀င္ေသာ သံဓာတ္က ေသြးအားနည္းျခင္းကို
တုိက္ဖ်က္ေပးႏုိင္ၿပီး အမွ်င္ဓာတ္က ခႏၶာကုိယ္ ထဲမွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို
ဖယ္ရွားေပးႏုိင္သည္။
ျမင္းစားဂ်ဳံတြင္ သံဓာတ္အျပင္ အျခားအာဟာရဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္သည္။
နံနက္စာတြင္ ဂ်ဳံၾကမ္းထည့္သြင္း စားသုံးျခင္းမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့မႈေၾကာင့္
ျဖစ္ႏုိင္ေသာ က်န္းမာေရးဆုိးက်ဳိးမ်ားကို ကာကြယ္ရန္
အေကာင္းဆုံး နည္းလမ္းမ်ားအနက္ တစ္ခုျဖစ္သည္။
အာလူးကို ကယ္လုိရီမ်ားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ဳိးဟု လူ
အမ်ား႐ႈျမင္ၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀ စြာပါ၀င္သျဖင့္ ပုံမွန္စားေသာ
အစားအစာမ်ားတြင္ ထည့္သြင္းစားသုံးေပးသင့္သည္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမ်ားကို အလြန္စားလုိစိတ္ေပၚမွသာေရြးခ်ယ္စား
ေသာက္ေလ့ရွိၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ ခ်ဳိ႕တဲ့မႈဒဏ္ခံေနရသူမ်ားအတြက္
အထူးေကာင္းမြန္ေသာ အစားအစာျဖစ္သည္။
(JOI)
0 comments:
Post a Comment